1. ročník „Kanojkového ošiaľu na Delni“ pozná svojich víťazov.

05.06.2005 Celý región

Horec Ski&Water klub Prešov zorganizoval po úspechu 0-tého ročníka prvý oficiálny ročník súťaže dvojčlenných posádok na dvojkanoe na “ olejovej vode...
Horec Ski&Water klub Prešov zorganizoval po úspechu 0-tého ročníka prvý oficiálny ročník súťaže dvojčlenných posádok na dvojkanoe na “ olejovej vode” na prírodnom kúpalisku Delňa. Preteky sa uskutočnili v sobotu 4. júna 2005.

Celkovo sa zaregistrovalo 14 súťažných posádok, ktoré boli rozdelené do 4 kvalifikačných skupín. Víťaz každej zo skupín postupoval do finále. Mnohé posádky mali problémy nielen s náročnosťou trate, ale hlavne so sebou samými a tak organizátori vyťahovali až 5 potopených posádok, ktoré mali možnosť otestovať teplotu vody v krásny slnečný deň.

Celkovými víťazmi sa v dramatickej finálovej jazde stala posádka lode Resque ovládaná otcom a dcérou Pronerovcov, ktorí získali po obrátke na prvej bóji náskok o då žku lode pred ďalšími dvoma urputne bojujúcimi posádkami a tento náskok uhájili až do cieľa. Ďalšie dve posádky zviedli nevídaní súboj, ktorí sa rozhodol až na poslednej 360o obrátke okolo poslednej bóji, keď posádka lode Šlimakov využila zaváhanie a väčší oblúk lode Erbek na to, aby vnútorným oblúkom a vytlačením konkurenčnej lode na hrane pravidiel získala náskok o pol lode, ktorý už posádka Erbeku nedokázala v cieľovej rovinke zlikvidovať.

V pohode plávajúci Titanic si doplával po štvrté miesto, keďže piata loď - Jednookí piráti s loďou plnou pokladov pripomínali skôr ľadoborec v zajatí ľadu a len ťažko sa prebíjali nástrahami súťažnej trate.

Všetky posádky boli odmenené sladkosťami a víťazi získali zaujímavé ceny vďaka týmto sponzorom:
Essox – Peter Cirjak
MK – Monika Kaššová
Igor Ďurech
Vladimír Benč

Horec Ski&Water klub Prešov už teraz plánuje hlavnú letnú činnosť a to splav riek: Poprad, Dunajec, Hron, Torysa, Hornád a Laborec. Vodáci sa môžu v prípade záujmu ohlásiť na tel. čísle 0903 868 049. Klub zároveň požičiava 2.miestne kanoe a plávacie vesty aj individuálnym záujemcom a v prípade potreby vie zabezpečiť aj splavy pre väčšie skupinky záujemcov, prípadne pripraviť firemné hry pri vode.

VÝSLEDKOVÁ LISTINA 1. ROČNÍKA
1. RESQUE
2. ŠLIMÁCI
3. ERBEK
4. TITANIC
5. JEDNOOKÍ PIRÁTI
6. PIRÁTI
7. BEZĎÁCI
8. UTOPENCI
9. XXX
10. INDIÁNI
11. PIRÁTI KARIBIKU
12. FAZUĽKY
13. RIO
14. OPTIMISTKY
 

Vyberte región

mark